Historiek

JIDÉ werd opgericht door Jacques Dumont in 1990. Van 1990 tot 2000, telde JIDÉ 5 werknemers, waaronder de stichter en zijn echtgenote. 

Onder impuls van de nieuwe eigenaar, Vincent Hick, in 2006 kent het bedrijf een mooie groei en weet haar kwaliteiten van know-how, ervaring en vakmanschap in de verf te zetten. De groei resulteert in 2012 in de bouw van een volledig nieuwe fabriek.

Sedert 2016 springt JIDÉ ook op de trein van de vooruitgang, en zet in op de productie van gastoestellen.

JIDÉ houdt de deskundigheid op hoog niveau en realiseert de productie in eigen beheer, samen met een succesvol team. 

Zo ook nu in 2020 het bedrijf in handen kwam van Jean-Philippe Couasnard, die de bloei van het bedrijf samen met zijn gemotiveerd team zal verzetten.

Photo 'Filosofie' van JIDÉ

'Filosofie' van JIDÉ

JIDÉ is een Belgisch bedrijf, gelegen in het hart van de Herve streek. Het bedrijf produceert inbouw- en inzethaarden en kachels op hout . Elke haard wordt met vakmanschap en zorg gemaakt en is 100% made in Belgium.

Wij bieden u topkwaliteit met oog voor detail in een strak design. Ons assortiment bestaat uit verschillende modellen met oneindig veel combinaties. Wij brengen de magie van vuur tot bij u thuis zodat u kan genieten van warme en gezellige momenten.

De haarden die  worden voorgesteld zijn het laatste resultaat van onze investeringen in innovatie en anticiperen op de vereisten van de Europese norm ECODESIGN 2022.

Deze haarden hebben een ecologische verbranding en een hoog rendement, gebaseerd op een optimale verdeling van primaire, secundaire (naverbranding), en tertiaire (Airwash). De glaspartijen blijven langer schoon en er blijven er praktisch geen assen over. De voordelen zijn aanzienlijk: meer warmte met minder hout, praktisch neutraal effect op het milieu, schoon glassysteem...

Onze haarden zijn zeer populair voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Elegante ontwerpen, uniek vlammenspel, gebruiksgemak, efficiënte verbranding, kwaliteitsgarantie, 100% made in Belgium... Het is duidelijk, het is JIDÉ

Ons team

Graag stellen we ons gemotiveerd team voor. Een aangename werksfeer vinden wij heel belangrijk; bij JIDÉ werkt iedereen met een  glimlach.

Foto Ons team
Foto Duurzaamheid

Duurzaamheid

Bij JIDÉ vinden we eerlijkheid en transparantie heel belangrijk.

Wij zijn ons  bewust van de consumptie van onze grondstoffen, en hechten veel belang aan respect voor de mens en zijn omgeving.

Om die reden gebruiken wij zonne-energie voor de productie, optimaliseren wij onze transportruimte, gebruiken we gerecycleerd papier, kopen we lokale producten, herbruiken we zoveel mogelijk materiaal, rijden we met hybride wagens ….

100% Made in Belgium,  lokale en duurzame productie is waar JIDÉ voor staat.

 

Vind onze verschillende producten in een van onze verkooppunten!

Ontdek onze Dealers