De ervaring van puur vuur

Jidé : een 100% Belgische fabrikant van hout en gas haarden

Inzethaarden, inbouwhaarden en kachels op hout en gas van Belgische makelij.

Jidé is een Belgisch bedrijf, gelegen in het hart van de Herve streek, in de provincie Luik. Het bedrijf produceert inbouwhaarden, inzethaarden en kachels op hout & gas. Als haardenbouwer is Jidé één van de laatsten in België. Omwille van vooruitstrevende verbrandingstechnieken en oog voor design, maar ook omdat Jidé-haarden volledig in eigen land worden gefabriceerd.

Jidé stelt een ecologische verbranding voor die bestaat uit producten die uitzonderlijke prestaties leveren en de Europese milieunormen respecteren.

décor plus foyer à bois

De lokale productie

Van het idee ‘from scratch’, de prototypes tot het eindproduct, alles wordt bedacht, aangemaakt en uitgevoerd in eigen huis. De lokale productie maakt het voor Jidé mogelijk om continu kwaliteitscontroles uit te voeren dit staat garant voor een voortreffelijke service

Een houtvuur knettert, een houtvuur geurt, een houtvuur schept sfeer,… een houtvuur maakt uw woning gezellig.

Made in Belgium! Zodat u als klant volledig op ons kan vertrouwen. Bij Jidé weten we dat een houthaard meer doet dan verwarmen. Hout is als brandstof zo oud als de geschiedenis van de mens en nog steeds bestaat er geen aangenamere warmte.

Al onze ontwerpen zijn daarom uitgebalanceerd op de volle beleving van het vuur. Grote glaspartijen en functionele lijnen accentueren heel sterk het brandende hout. Stijlvol in uitzicht, eenvoudig in gebruik, een efficiënte verbranding en een gegarandeerd kwaliteitslabel… dat is waar Jidé voor staat.

hout-en-gas-haarden-fabrikant-belgië

Exponentiële groei

De haardenfabrikant bestaat sinds 1990. Het bedrijf werd opgericht door Meneer Jaques Dumont. Van 1990 tot 2000, telde Jidé 5 werknemers, waaronder de stichter en zijn echtgenote. Het is vanaf 2006 dat het bedrijf begint te bloeien, onder impuls van de nieuwe eigenaar : Vincent Hick.

Een belangrijk keerpunt

Overgekocht in 2006, heeft het bedrijf zich ontwikkeld door haar prestaties te benadrukken : de know-how, uitmuntendheid en ervaring.

De komst van Gashaarden : 2016

Met oog op de vooruitgang, brengt jidé gastoestellen op de markt. Deze vernieuwing komt mede dankzij de vraag van de klant & markt. Voor deze nieuwe afdeling is een extra gebouw in aanmaak naast de huidige fabriek, gebouwd eind 2012.

De productie van hout en gas toestellen

Het beheersen van de productie is een grote uitdaging voor het bedrijf. Zijn CEO wenst de deskundigheid op hoog niveau en de productie in eigenbeheer te houden, samen met een succesvol en gemotiveerd team.

insert-bois-ecologique-Jide-combustion-ecologique

Het belang van een zorgvuldig ontwerp

Sinds 2008 combineert Jidé een hedendaags en tijdloos design, gepaard met een efficiënte verbranding. De vraag van de klant naar nog meer geraffineerde producten heeft geleid naar het voortdurend ontwikkelen en verbeteren van de verbranding en design.

Leveringsdienst

Jidé heeft zijn eigen vrachtwagen aangeschaft om de leveringen te verzekeren en om een optimale service te bieden.

Ontdek onze producten

  1. Ecologische verbranding
  2. Klassieke verbranding
  3. Hydrokachel
  4. Gashaarden 
  5. Houtkachels
  6. Pelletkachels

Nieuws

05 september17

Hoe uw Jidé haard of kachel te reinigen en onderhouden?

Hoe uw Jidé haard of kachel te reinigen en onderhouden?

5 tips om uw Jidé haard correct te onderhouden.   Tip 1: Asse verwijderen Indien u uw haard gebruikt, verwijder dagelijks de as, hetzij door de aslade te ledigen of door gebruik te maken van een asstofzuiger. Het is aangeraden een dunne laag as op de bodem van het toestel te laten. Opgelet voor gloeiende sintels! […]

31 mei17

Inzethaard of houtkachel

Hoe-uw-haard-of-kachel-te-reinigen-en-onderhouden

Inzethaard Zoals zijn naam het verklapt, is de inzethaard ontworpen om in een bestaande schoorsteenmantel in te bouwen. Hiermee kan je een oude open haard ombouwen tot een praktische en efficiënt verwarmingselement waarvan het rendement opmerkelijk is verhoogt. In dit geval is het aan te raden de staat van het bestaand rookgaskanaal te controleren. In […]

31 mei17

Inzet of inbouwhaard

Inzethaard Zoals zijn naam het verklapt, is de inzethaard ontworpen om in een bestaande schoorsteenmantel in te bouwen. Hiermee kan je een oude open haard ombouwen tot een praktische en efficiënt verwarmingselement waarvan het rendement opmerkelijk is verhoogt. In dit geval is het aan te raden de staat van het bestaand rookgaskanaal te controleren. In […]