Inzethaard of houtkachel

31 mei 17

Inzethaard

Zoals zijn naam het verklapt, is de inzethaard ontworpen om in een bestaande schoorsteenmantel in te bouwen. Hiermee kan je een oude open haard ombouwen tot een praktische en efficiënt verwarmingselement waarvan het rendement opmerkelijk is verhoogt. In dit geval is het aan te raden de staat van het bestaand rookgaskanaal te controleren. In België wordt de inzethaard ook wel cassette genoemd en is makkelijk te plaatsen. U zal ongetwijfeld in ons gamma een toestel vinden dat overeenstemt volgens uw behoeften en met de correcte afmetingen. Een inzethaard van een meter lang, vierkant, of doorkijkhaard, bij Jidé is de keuze enorm.

Voor de Ecologische toestellen bestaat het gamma houthaarden uit volgende producten: De PureNordic plus en Corner (inzethaard met een hoek glas). Indien de maten van de schoorsteenmantel niet overeenstemmen met het standaard gamma, bestaat de mogelijkheid om een haard op maat te maken.

Insert-bois-ou-poele-bois-que-choisir-comparaison

 

Voor uw gemak en comfort hebben wij het gamma Carino gashaarden ontwikkeld, die het effect van een echte houthaard evenaren. Deze cassette, op basis van realistische houtstammen biedt verschillende functionele mogelijkheden zoals de dubbele eco brander, thermostatische of programmeerbare functie die voor een groot comfort zorgen.

De houtkachel

De houtkachel wordt niet in maar voor een schoorsteenmantel geplaatst, hij staat volledig vrij en fungeert tevens als een decoratief verwarmingslichaam in de ruimte waarin hij zich bevindt. De kachel werkt zonder ventilatie, dus op natuurlijke convectie waarbij de ruimte wordt door stralingswarmte wordt opgewarmd. Het gamma Modul –Art is verkrijgbaar met optie woodbox (een houtnis onder of naast de kachel) of als ophanging aan de wand.

Difference-insert-bois-et-poele-a-bois-jide

Vergelijk

Het verschil zit hem in het uiterlijk. De ene is ingebouwd in de muur, de andere is vrijstaand. De werking is identiek maar een kachel heeft geen ventilatoren terwijl de inzethaard altijd met ventilatoren werkt. Beiden Jidé toestellen beschikken over de ecologische verbranding en zuiver blijvend glas dankzij het airwash systeem.

 

Bekledingen

U verkiest het uiterlijk van een kachel maar wenst toch ventilatoren om een grotere ruimte sneller te verwarmen, dan bieden wij ons gamma bekledingen aan. De inbouwhaard wordt omgetoverd tot een kachel met het comfort van de ventilatoren, verkrijgbaar als vrije vrijstaande (met houtnis) of ophanging aan de wand uitvoering.

%d bloggers liken dit: