Inzet of inbouwhaard

31 mei 17

Inzethaard

Zoals zijn naam het verklapt, is de inzethaard ontworpen om in een bestaande schoorsteenmantel in te bouwen. Hiermee kan je een oude open haard ombouwen tot een praktische en efficiënt verwarmingselement waarvan het rendement opmerkelijk is verhoogt. In dit geval is het aan te raden de staat van het bestaand rookgaskanaal te controleren. In België wordt de inzethaard ook wel cassette genoemd en is makkelijk te plaatsen. U zal ongetwijfeld in ons gamma een toestel vinden dat overeenstemt volgens uw behoeften en met de correcte afmetingen. Een inzethaard van een meter lang, vierkant, of doorkijkhaard, bij Jidé is de keuze enorm.

Voor de Ecologische toestellen bestaat het gamma houthaarden uit volgende producten: De Pure, Nordic plus en Cosi. Indien de maten van de schoorsteenmantel niet overeenstemmen met het standaard gamma, bestaat de mogelijkheid om een haard op maat te maken.

Voor uw gemak en comfort hebben wij het gamma Carino gashaarden ontwikkeld, die het effect van een echte houthaard evenaren. Deze cassette, op basis van realistische houtstammen biedt verschillende functionele mogelijkheden zoals de dubbele eco brander, thermostatische of programmeerbare functie die voor een groot comfort zorgen.

Nieuwigheid voor 2017: Jidé stelt u met trots de nieuwe hoek inzethaard voor, de Corner.

De inbouwhaard

Deze haard, geleverd op een pootset, wordt meetstal bij nieuwe constructies gebruikt, geplaatst en aangesloten op het schoorsteenkanaal, alvorens de afwerking rondom het toestel gebeurt.

In dit gamma stellen we twee types voor, De Decor Plus en de Lodge met liftdeur.

De verschillen tussen beide toestellen:

Het grote verschil ligt hem hoofdzakelijk in de plaatsing. Een inzethaard is makkelijk te plaatsen in de meeste bestaands schoorsteenmantels, een inbouwhaard daarentegen wordt meestal gebruikt bij nieuwbouwinstallaties of renovatieprojecten waar de afwerking rondom het toestel achterna gebeurt.

Maar ook hun gemeenschappelijke punten

De inzet en inbouwhaarden hebben veel gemeen. Hun uiterlijk en het gebruik ervan zijn quasi identiek (in functie van het gekozen model) en elk van deze toestellen garandeert een rendement van minimum ongeveer 78 %.  Bij Jidé zijn deze beide type toestellen verkrijgbaar met ecologische verbranding en airwash systeem. De mogelijkheid bestaat eveneens om de warme lucht in een of meerdere omliggende ruimtes te transporteren. Vervolgens, in functie van de bestaande schoorsteenmantel of situatie vervaardigen wij ook doorkijkhaarden – en haarden op maat, zowel inbouw als inzet.

De haarden kunnen ook als bekleding (model kachel) verkregen worden, als vrije – vrijstaande (met houtnis) of ophanging aan de wand uitvoering, elegantie en functionaliteit in een modern kleedje in combinatie met de doeltreffendheid van onze inzet-inbouw haarden…

%d bloggers liken dit: