Hoe uw Jidé haard of kachel te reinigen en onderhouden?

05 september 17

5 tips om uw Jidé haard correct te onderhouden.

 

Tip 1: Asse verwijderen

Indien u uw haard gebruikt, verwijder dagelijks de as, hetzij door de aslade te ledigen of door gebruik te maken van een asstofzuiger. Het is aangeraden een dunne laag as op de bodem van het toestel te laten. Opgelet voor gloeiende sintels!

 

Tip 2: Reinig het glas

Jidé kachels en haarden beschikken over een ecologische verbranding met geïntegreerd airwash systeem. Verse lucht komt langs het glas waardoor dit proper blijft tijdens het gebruik van de haard. Mocht het glas toch wat roetaanslag vertonen, kan een levendig vuur dit weer doen verdwijnen. Het glas kan je reinigen d.m.v. een vochtige doek in de resterende as te doppen en hiermee over het glas vegen. Daarna schoonvegen met een stuk keukenpapier. Simple, doeltreffend en ecologisch!

 

Tip 3: Controleer de dichting van de deur

Uw haard uit het gamma “Ecologische verbranding” is een luchtdichte haard. Voor een maximaal rendement dient deze ten alleen tijde luchtdicht te blijven. Controleer de dichting rondom de deur ten minste één keer per jaar. Om de luchtdichtheid te testen neemt u een A4 formaat papieren blad, klem deze tussen de deur en verbrandingskamer en sluit de deur. Wanneer u het blad paper kan doen bewegen is de dichting aan vervanging toe of dient de deur bij geregeld te worden (raadpleeg hiervoor uw vakman). Indien u het blad papier niet kan bewegen is het toestel luchtdicht!

 

Tip 4: Onderhoud ventilatoren

Wij raden aan om de ventilatoren minimum één keer per jaar te reinigen afhankelijk van het gebruik en de vervuiling. Ontkoppel de stroom en ga voorzichtig te werk om de motorbladen niet te beschadigen. Smeer de motor as met fijne olie.

 

Tip 5: Reinig het rookgaskanaal

Een goede schouw is de basis van een ecologische verbranding. Om aan de wetgeving te voldoen, maar vooral uit veiligheidsmaatregel dient u minimaal één keer per jaar uw rookgaskanaal te reinigen, met als doel de afzet van teer te minimaliseren. Tijdens het reinigen kan u tevens de staat van het kanaal en de aansluiting hiervan controleren.

 

Nu weten jullie hoe uw Jidé haard of kachel te reinigen en onderhouden.

%d bloggers liken dit: